Lessen van een kroegtijger

Vriendinnen liggen in scheiding en proberen te wennen aan het vrijgezellenbestaan waarin ze dagen achtereen kinderloos zijn. Hier een aantal tips van een ervaren kroegtijger. Vertrek eind van de middag naar Utrecht voor de nieuwjaarsborrel van de Nederlandse Vereniging voor Wetenschapsjournalisten (VWN). Dit is werk, maar wanneer er genoeg vrienden en vriendinnen zijn, is het ook een gezellige avond. Voor het team van de eerste VWN-pubquiz even flink netwerken zodat er genoeg mensen zijn die wel verstand van zaken hebben. De quiz winnen en een enorme wisselbeker toegewezen krijgen.

Deze tegen beter weten in mee naar huis nemen, omdat het een verrekt goede anekdote is én toegang verschaft tot de redactie van Kijk. (“Ik laat hem graveren, als jij de verantwoordelijkheid neemt hem volgend jaar hier weer te presenteren. Jouw redactie is immers groter dan mijn huis.”) Beker meeslepen in favoriete boodschappentas van een schrijfster die je bewondert en die nu geheid een keer langskomt om over bedrijfsactiviteiten te praten.

Uit eten met vier VWN-vriendinnen en niet op het verstandige tijdstip naar huis gaan, maar nog koffie en een borrel nemen met die andere twee sloeries.

IMG_3061

Dan naar de trein en met beker en al in een overvolle wagon stappen (niet die waar dronken mensen uitvielen toen je de deuren opendeed) en vriendelijk lachend aansluiten bij de twintigers op de trappen.

IMG_3064

 Sms-je krijgen van een zeer oude vriend die de volgende dag om 12.00 uur wil afspreken in Amsterdam. Je hebt elkaar zes jaar niet gezien, dus dat doe je.

Beker meesleuren in de bus en blij zijn dat niemand van het roedel Italiaanse toeristen naast je wil zitten omdat die plek bezet is door De Prijs.

IMG_3065

Volkomen gedachteloos de buurtkroeg inlopen en daar netwerken met de buurt. Na twee sandwichhugs van viriele jonge mannen denken dat je misschien toch wel een lekker wijf bent. Vervolgens dat weer vergeten in een verhitte discussie over de objectiviteit van “de media” met een ongenuanceerde gast en hem te laat eraan herinneren dat je een taalautist bent en hypergevoelig voor woordkeuzes. Foto van de barman met VWN-beker.

IMG_3069

Afspraak met de eigenaar van die hele grote hond om een keer te praten over startups en social-media-platforms. Thuis komen en realiseren dat het erg laat is. Toch nog een blog tikken en je verwonderen over de bizarre samensmelting van werk en plezier en dankbaar (tevreden) zijn over een kleurrijke avond. Voornemen om morgen online te zoeken naar een graveerder in de buurt, die de wisselbeker kan verrijken met de tekst “Team Hotseknots Begonia 2014″ om daarmee een prachtige VWN-traditie te starten. Met een brede glimlach in de mand kruipen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>