Is ook een vak

dewarejacobBij de wijn- en whiskyhandel vroeg ik of er een tabakszaak in de buurt zat. “Doen mensen dat nog?” vroeg de slijter, “Roken? Ik dacht dat ze alleen maar dronken.” ‘Ach,’ riep ik enthousiast, ‘ik doe allebei.’ Hij had acht planken met mooie whisky’s en opeens had ik voor de lunch al een nipje 45% binnen. Uitstekend spul.

Of ik hier nooit eerder was geweest, vroeg de slijter, die de zaak een paar weken waarnam voor zijn vakantievierende zoon. En of ik in de buurt woonde. Ik legde uit dat ik zelden in deze straat kom, maar  bij een klant om de hoek moest zijn. Hij vroeg: “Wat voor werk doe je? Massage…?” De drie puntjes waren een veelbetekenende stilte, waar ik allerlei activiteiten aan toe kon voegen. Om mijn verrassing te verbergen babbelde ik ‘Nee, niks zo ingewikkelds, ik ben tekstschrijver.’ “Dus je werkt niet je handen.” Eh…

Later, in mijn hoofd, was ik erg gevat. “Als er geen toetsenbord aan zit ben ik hopeloos.”

 

Een gedachte over “Is ook een vak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>