Het drama van een nieuwe broek

gsus-jeans-the-olivia-g130701012-501256_fBroeken kopen stel ik uit tot ik een onverwoestbaar humeur heb en een gezonde bankrekening. Het is dus alweer even geleden dat ik op jacht was. In tijden van onzekerheid draag ik af wat ik heb en/of wend ik mij tot diezelfde winkel voor hetzelfde model in dezelfde maat. Maar die zijn saai. En de spijkerbroekachtige was nu toch echt op, dus dacht ik in Utrecht (want daar was ik toch) een gewone kledingwinkel binnen te lopen. (Ja ja, soms kan dat).

Een erg leuke verkoper ontfermde zich onmiddellijk over mij en gaf aandacht en koffie. De broek die ik wilde was inderdaad te krap, maar wilde ik dan misschien wellicht overwegen een echte spijkerbroek passen?

Mijn mondhoeken daalden wat. “Welke maat heb je?” Ik bestudeerde mijn schoenen, waar ik moed vond. “Geen idee,” zei ik en keek hem optimistisch aan. “Maar ik heb geen kont of heupen waar de broek op blijft hangen. Wel een buik. En dat is geen gezicht als de band te strak zit. Ik ben eigenlijk een kussen dat je niet te strak vast moet pakken, want dan ga ik puilen.” Hij knikte professioneel, rukte iets uit het rek, legde het op de te kleine broek, zag dat hij wat groter was en overhandigde me een passend model van uiterst aaibare stof. We rommelden nog wat aan, maar die eerste keus bleek de juiste. Leuk tasje eromheen, vijf procent korting voor mijn e-mailadres en ik mocht de winkel weer uit. Vakman.

Dat was gisteren. Vandaag draag ik mijn fijne nieuwe broek van dat veel diepere blauw, dat eigenlijk niet past bij het blauw van de comfortabele schoenen. Ook niet wanneer hij straks korter is gemaakt. Wel bij dat oubollige shirt, maar dat moet eigenlijk iets overheen vanwege dat kussen. Niet dat jasje van dat andere blauw, maar ik was toch al van plan iets in stemmig grijs te kopen voor de herfst. Want ik heb overduidelijk te veel blauw in mijn kast, in veel te vage tinten.

En ik wist opeens weer dat er veel meer redenen waren om niet te gaan winkelen. Eén geslaagde onderneming en voor je het weet beland je in een lawine van geplande aanverwante aankopen die je veel te lang hebt uitgesteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>