Hartjesdag

hartWat ze me niet vertelden over een bezoek aan de cardioloog is dat álle bovenkleding uit moest en ik beplakt met stikkertjes op mijn zij moest liggen, op de rand van een lange bank. Linkerarm boven het hoofd, rechterarm op het been. Als rijkelijk bedeelde vrouw is de zijligging geen favoriet, omdat zwaartekracht niet zozeer onappetijtelijke dingen doet met vel en vlees, maar vooral ongemakkelijk is. En met de armen waar ze moesten, kon ik ook niks bij elkaar houden.

Natuurlijk ziet de man die het scannertje tussen de borsten beweegt dit beeld elke dag, maar voor mij was het nieuw en onaangenaam. Eerst hield ik stijf de ogen dicht, maar nieuwsgierigheid won het van schaamte. Ontzettend leuk om mijn eigen hart te zien kloppen en uitleg te krijgen over de kleurtjes voor de verschillende bloedstromen (ook halfnaakt ben ik nog nerd). Nog leuker omdat na alle testen blijkt dat hart- en bloedvaten uitstekend werken. Ik had helemaal geen tien maanden hoeven wachten voor ik durfde. “U heeft het record in uitstellen, mevrouw.” Dank u.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>